Bok Hoveniers

Een familiebedrijf, van vader, op dochter, op zoon

Met ruim 50 jaar aan kennis en creativiteit zorgt Bok Hoveniers met veel vakmanschap en precisie voor uw tuin. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige producten en materialen. Met zorg en in overleg met u adviseren wij over planten, bomen, (kunst)gras, hagen, struiken en bloemen die in het ontwerp passen.
De tuin van uw dromen is voor ons een uitdaging, zorgt voor meer woonplezier en geeft uw huis veel meer uitstraling.

Hieronder kunt u onze geschiedenis lezen. Misschien herkent u nog iets op een van de foto’s.

IMG_2765

1969

Oprichting van J.W.H. Bok Tuinarchitectuur en Tuincentrum door Joost Bok

Op 17 maart 1969 heeft Joost Bok (op zijn 39e verjaardag) het bedrijf opgericht. In de beginjaren hadden wij naast onze hovenierswerkzaamheden ook een tuincentrum en een kwekerij. Na korte tijd is de bedrijfsnaam aangepast naar ‘Tuincentrum Bok’.

1974

Dochter Caroline Kapteijn – Bok gaat vader Joost ondersteunen in het bedrijf

In de daaropvolgende jaren is het tuincentrum verder gegroeid en hebben wij afscheid genomen van onze kwekerij. Verder is er een bloemisterij en een tuinkas toegevoegd aan het bedrijf. We verkochten niet alleen bloemen vanaf ons bedrijfspand aan de Uterweg, maar ook op locatie.

Caroline '92 1
Zijaanzicht

1981

Ron Kapteijn, de echtgenoot van Caroline, start binnen het bedrijf

Ron komt zijn vrouw ondersteunen binnen het bedrijf. Hij neemt het tuincentrum en de bloemisterij onder zijn hoede.

1987

Caroline neemt samen met Ron het bedrijf over van Joost

Door de overname van het bedrijf staat de 2e generatie Bok aan het roer. Hiermee is de continuïteit van het familiebedrijf gewaarborgd. Samen met Ron bouwt Caroline het bedrijf verder uit. Zowel het tuincentrum als de hovenierswerkzaamheden groeien verder. De bedrijfsnaam wordt gewijzigd naar ‘Groenrijk Bok’.

Logo3

2006

Nieuwe uitdaging voor Ron

Ron

Ron is toe aan een nieuwe uitdaging en is Nationaal Park Ranger geworden in Nationaal Park Hohe Tauern in Oostenrijk. Daarnaast exploiteert hij een vakantiehuis in Karinthië. www.gatternighof.com

www.wanderundnaturerlebnishohetauern.com

Na het vertrek van Ron hebben wij afscheid genomen van ons Groenrijk tuincentrum en de bloemisterij. De focus ligt vanaf dat moment volledig op de hovenierswerkzaamheden. Wij gaan verder onder Groencentrum Bok

2015

Zoon Tom Kapteijn komt bij het team

Na zijn studie in Rotterdam te hebben afgerond ging Tom aan de slag bij een internationale technische groothandel voor RVS leidingwerk. Na vele jaren met plezier te hebben gewerkt kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Hij besluit alsnog, tegen alle verwachtingen in, om als 3e generatie verder te gaan in het familiebedrijf.

Hij gaat zijn moeder (Caroline) ondersteunen bij de bedrijfsvoering. Daar waar nodig voert hij ook hovenierswerkzaamheden uit.

2017

Tom neemt het bedrijf van Caroline over

Tom Foto

Na 2 jaar zijn moeder ondersteund te hebben heeft Tom het bedrijf van binnen en buiten leren kennen. Voor Caroline is nu het moment gekomen het bedrijf over te dragen aan haar zoon. Hiermee komt de 3e generatie van de familie aan het roer. Caroline blijft wel actief binnen het bedrijf. Vooral binnen het adviseren van onze klanten over tuinaanleg en beplantingsadviezen. De bedrijfsnaam wijzigt naar ‘Bok Hoveniers’.

Onder de leiding van Tom wordt Bok Hoveniers verder doorontwikkeld. De kernwaarden van vroeger blijven echter onveranderd van toepassing.

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op

Wij plannen dan een afspraak om uw wensen persoonlijk te bespreken.

Neem contact op

Tuin 
Ontwerp

De eerste fase bij de aanleg of renovatie van uw tuin. Wij komen graag met u in contact om uw tuindromen te realiseren.

Tuin Ontwerp

Tuin
Aanleg

De realisatie van uw droomtuin. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tuin Aanleg

Tuin
Onderhoud

Om te blijven genieten van uw tuin, is tuinonderhoud een must. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Tuin Onderhoud